Vuosikymmenkatsaus 2010-19

25.12.2019

Kielitoimiston mukaan kohta vaihtuu vuosikymmen.

2010-luku on ollut osaltani melko tapahtumarikas. Ohessa siihen pieni katsaus. Tapahtumat suunnilleen kronologisessa järjestyksessä ja niitä sen kummemmin keskenään arvottamatta:

- Voitin SM-kultaa Pyrinnön miesten korisliigajoukkueen apuvalmentajana keväällä 2010. Mestaruus oli seuran historian ensimmäinen.

- Toimin 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentajana A-divisioonan EM-kisoissa Kozanissa, Kreikassa. Säilytimme A-sarjapaikan, mutta jatkosarjassa hukkasimme kahdesti loppuhetkillä ison johdon ja sijoitus ei lopulta ollut niin hyvä kuin olisi voinut olla.

- Voitin SM-kultaa Pyrinnön miesten korisliigajoukkueen apuvalmentajana keväällä 2011. Runkosarjan rekordimme 37-7 oli Korisliigan historian siihen asti paras. Koska olimme voittaneet tuplamestaruuden myös Espoossa kaudella 2008-09, aika monta peräkkäistä kevättä päättyi mestaruuteen. Vielä silloin.

- Voitin PM-kultaa 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen apuvalmentajana keväällä 2011. Osallistuimme tuona kesänä myös nuorten olympiafestivaaleille Trabzonissa, Turkissa, sijoittuen kuudenneksi.

- Menin naimisiin. Vesa Fabrin vihki Tampereen Tuomiokirkossa ja muut juhlallisuudet tapahtuivat Pikkupalatsissa.

- Teimme vaimoni Hannan kanssa häämatkan New Yorkiin ja Aruballe.

- Toimin apuvalmentajana 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa, joka putosi A-divisioonasta kesällä 2011.

- Sain toimittaa Likaiset legendat – 30 vuotta Yötä -bändihistoriikin (Siltala Kustannus 2011)

- Sain toimittaa Vuonna ´85 – Manserockin lyhyt oppimäärä -historiikin (Siltala 2012), josta olin kovin ylpeä. Valitettavasti myyntiluvut jäivät alle ainakin omien odotusteni, eikä minulta ole sittemmin tilattu kirjallisia julkaisuja.

- Olen ollut Pirkan Killan jäsen keväästä 2012.

- Toimin apuvalmentajana 20-vuotiaiden miesten maajoukkueessa kesällä 2012. Joukkue ei onnistunut nousemaan A-sarjaan. Tehtävät nuorten mj-valmentajana päättyivät tuohon kesään.

- Asetuin ensimmäistä kertaa ehdolle kunnallisvaaleissa syksyllä 2012. Äänimäärä oikeutti pääsyyn Kokoomuksen ja RKP:n valtuustoryhmään neljäntenä varavaltuutettuna. Nousin valtuustokauden aikana ryhmän ensimmäiseksi varavaltuutetuksi, eli osallistuin käytännössä kaikkiin kokouksiin.

- Istuin koko valtuustokauden sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunnassa sen varsinaisena jäsenenä. Varajäsenenä toimin joukkoliikennelautakunnassa ja osaamis- ja elinkeinopalvelujen lautakunnassa.

- Toimin apuvalmentajana Pyrinnön miesten liigajoukkueessa, joka voitti Suomen cupin keväällä 2013.

- Sain Suomen Koripalloliiton kultaisen ansiomerkin.

- Pääsin opettajavaihtoon Mwanzaan, Tansaniaan. Kokemus oli itselleni unohtumaton ja antoisa, mutta myös omasta työsuorituksesta jäi hyvä mieli. Edelleen harmittaa, että Tampere-Mwanza -projekti päättyi pian tämän jälkeen rahoituksen päätyttyä. Annettavaa olisi vielä ollut.

- Tulin valituksi Tampereen Klassikot ry:n varapuheenjohtajaksi.

- Tampereen kaupungin palveluksessa tuli täyteen 20 vuotta. Kaupunki muisti asianmukaisella työn sankarin mitalilla.

- Lupauduin päävalmentajaksi projektiin, jossa Tampereelle oli tarkoitus jälleen rakentaa kestävällä pohjalla toimiva naisten korisliigajoukkue. Sarjanousu toteutui, mutta muuten projektista ei mainittavaa jäänyt.

- Olen saanut kunnian toimia YLE Urheilun koripalloasiantuntijana keväästä 2014. Tehtävään on kuulunut asiantuntijakommentaattorin hommia YLE Puheen radiolähetyksissä, mukaan lukien hienot turnausreissut MM-kisoihin Bilbaoon ja EM-kisoihin Montpellierissä, Lillessä ja Helsingissä.

- Siirryin BC Nokiaan, jossa ensimmäinen kausi sarjanousijajoukkueen apuvalmentajana päättyi ikimuistoisesti pronssimitaleihin keltaisena keväänä 2016. Valitettavasti yhteistyö päättyi jo saman vuoden jouluna seuran päätettyä siirtää minut päävalmentajan paikalta toisiin tehtäviin.

-  Vietin alkuvuoden 2017 virkavapaalla työstäni ja matkustelin pitkin Eurooppaa opiskelemassa koripalloa. Toteutin haaveeni euroliigaottelun näkemisestä livenä ja säännöllisistä Kaunasin matkoista on sittemmin tullut tapa.

- Olen tehnyt tilauksesta jonkin verran koulutus- ja muita puhujakeikkoja. Mielelläni tekisin enemmänkin. Olen myös kirjoittanut tilauksesta kolumneja Tampereen Viikkoon, Suur-Tampereeseen ja tulevaan Ribari-korisjulkaisuus.

- Kuntavaalit 2017 eivät menneet toivotulla tavalla. Tipuin aluksi valtuustoryhmästä, mutta nousin pian takaisin yhden varavaltuutetun muutettua Tampereelta pois. Tällä valtuustokaudella olen toiminut varsinaisena jäsenenä sosiaali- ja terveyslautakunnassa, varajäsenenä joukkoliikennelautakunnassa sekä Kokoomuksen Tampereen aluejärjestön hallituksessa + työvaliokunnassa. Tehtäväni asunto- ja kiinteistölautakunnan jäsenenä ja elinvoima- ja osaamislautakunnan varajäsenenä jätin omasta aloitteestani pois. 

- Palvelukset koripallovalmentajana kelpasivat jälleen keväällä 2017, tällä kertaa Pyrinnölle. Olen toiminut viimeiset kolme kautta liigajoukkueen apuvalmentajana. Runkosarjassa menestys on ollut kelvollista, playoffeissa heikkoa. Sopimus päättyy tähän kauteen ja ura ainakin tällä erää hyvin todennäköisesti samoin.

- Olen toiminut paikallisyhdistykseni Pyynikin Kokoomuksen puheenjohtajana vuodesta 2018.

- Tulin syksyllä 2018 pienen, mutta kovin rakkaan Arvi-pojan isäksi.

- Jätin toistaiseksi työni historian ja yhteiskuntaopin lehtorina Juhannuskylän koulussa ja siirryin apulaisrehtoriksi Pohjois-Hervannan kouluun.

- Liityin T-Mama & Papas -nimiseen autotallibändiin. Soitan yhtyeessä koskettimia ja mylvin taustalle erinäisiä lauluosuuksia.

- Täytin 50 vuotta. Juhlistin asiaa kutsumalla suurehkon joukon ihmisiä Ravintola Laternaan iltaa viettämään. Tilaisuus ei ollut yhtä onnistunut kuin hääjuhlamme aikanaan, mutta Hope ry:lle ja Tampereen Lastenklinikan tuelle ainakin saatiin koottua toivottavasti mukava summa rahaa.

- En hakenut apulaisrehtorin tehtävää enää uudestaan, mutta lupauduin jatkamaan tehtävässä silti, koska virkaan valittu henkilö ei vielä voinut ottaa virkaa vastaan. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat lokakuussa 2019 kun minut valittiin määräaikaiseksi rehtoriksi Pispalan kouluun. Siinä tehtävässä vaihtuu ainakin tämä vuosikymmen, tulevaisuus sen jälkeen on avoinna.

Monin tavoin.

22.09.2020Kiusaamisen ehkäisyyn oma Tampereen malli
06.09.2020Tua noi, puoluekokouksesta
29.07.2020Setämies ulisee
31.05.2020Porinaa Pispalanharjulta 31.5.2020
02.05.2020Ajatuksia NBA-finaaleista 1987, osa 5/5: Tää on aika hiano laji
01.05.2020Ajatuksia NBA-finaaleista 1987, osa 4/5: Roolitus
29.04.2020Ajatuksia NBA-finaaleista 1987, osa 3/5: Tähtipelaajat ja team ego
27.04.2020Ajatuksia NBA-finaaleista 1987, osa 2/5: Pelitapa
26.04.2020Ajatuksia NBA-finaaleista 1987, osa 1/5: Joukkueidentiteetti
12.04.2020Tuomittuna kulkemaan 1945-

Siirry arkistoon »